Promjena Pravila privatnosti u skladu s GDPR


Poštovani korisnici aukcije.hr,

Kao što ste vjerojatno već upoznati, 25.05.2018. stupa na snagu Opća uredba o zaštiti osobnih podataka u Europskoj uniji (General Data Protection Regulation – GDPR). Iz tog razloga, i mi uvodimo određene novosti u procese, organizaciju i pravne uvjete, a u svrhu dodatne zaštite vaših osobnih podataka, te njihove privatnosti i transparentnosti.

Kako bi smanjili količinu osobnih podataka koje prikupljamo, te iz sustava uklonili osobne podatke koji nisu nužni za ispravno funkcioniranje sustava aukcije.hr, noviteti koje donosimo su:

  1. Ukidanje usluge ZiherPay
  2. Ukidanje automatskog slanje podataka za uplatu predmeta prodanih po fiksnoj cijeni
  3. Iz našeg sustava istovremeno uklanjamo i brojeve vaših računa (IBAN) koje ste eventualno upisali zbog korištenja usluge iz točke 1. i 2.
  4. Svaki korisnik ima pravo samostalno odlučiti o davanju ili uskrati privola za obradu i korištenje osobnih podataka

Nakon vaše prve sljedeće prijave u sustav aukcije.hr, bit ćete preusmjereni na stranicu putem koje upravljate privolama za korištenje i obradu osobnih podataka. Na toj stranici možete samostalno odrediti koje vaše osobne podatke možemo prikupljati i obrađivati.
Vašu privolu možete uskratiti u bilo kojem trenutku, te je u bilo kojem trenutku ponovno dati.
Napominjemo kako je prikupljanje određenih osobnih podataka regulirano zakonskim propisima, te uskrata obrade tih osobnih podataka može dovesti do nemogućnosti korištenja sustava aukcije.hr, te zatvaranja korisničkog računa

Novosti su:

  1. Privola za slanje obavijesnih mailova (obavijest o prvoj ponudi, obavijest o ocjenama, obavijest o višoj ponudi, obavijest o predmetima koje pratite, tijeku aukcije i slično)
  2. Privola za prosljeđivanje e-mail adrese i broja telefona drugoj strani u transakciji
  3. Ukoliko najkasnije do 25.05.2018. ne date privolu za točke 1. i 2., obustavit ćemo slanje svih obavijesnih mailova, te ustupanje vašeg broja telefona i e-mail adrese nakon završetka prodaje.

Naši napori, aktivnosti i unaprjeđenja vezana uz zaštitu osobnih podataka su rezultirali s dopunjenim i promijenjenim Pravilima privatnosti o kojima možete saznati na sljedećoj poveznici – Pravila privatnosti aukcije.hr.
Da bismo mogli zakonito obrađivati vaše osobne podatke, sukladno Uredbi trebamo vašu privolu. Stoga, bez izjave da ste upoznati s promjenama načina prikupljanja, obrade i korištenja osobnih podataka, nismo u mogućnosti pružati usluge web servisa aukcije.hr. Aukcije.hr će zabilježiti datum i vrijeme kad je korisnik dao privolu – i to za svaku privolu posebno.

Za sva ostala pitanja u vezi primjene Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka na aukcije.hr, možete se obratiti administratoru ili mailom na dpo@aukcije.hr

 

Možda će vas zanimati...