Automatsko povišenje ponude – skrivena ponuda

Kada dajete ponudu, upišite maksimalni iznos koji ste spremni platiti za predmet. On će ostati sakriven i prodavaču i ostalim kupcima. Aukcije.hr će umjesto Vas u slučaju potrebe davati novu ponudu kako bi Vi i dalje ostali vodeći ponuditelj, ali ne iznad maksimalno upisanog iznosa. To znači kako ne morate stalno provjeravati tok aukcije i davati novu ponudu čim Vas netko prestigne – mi radimo za Vas!

Zašto sam svojom ponudom nadvisio sam sebe?

Ukoliko drugi član postavi ponudu jednaku Vašoj, automatski će se postaviti Vaša najviša ponuda. To će na tijeku aukcije izgledati kao dvije Vaše uzastopne ponude. Automatske ponude imaju prednost nad “običnim” ponudama iste visine.
Imajte na umu da postavljanje Vaše maksimalne ponude (koja može biti i znatno veća od početne cijene predmeta) nikako ne znači da ćete Vi zaista i platiti taj iznos. To ovisi o drugim ponuditeljima u aukciji.

Zašto je moja ponuda odmah otišla na maksimum ?

Ako je vaša ponuda niža ili jednaka eventualno postavljenoj rezervnoj cijeni, odmah će biti upisana Vaša maksimalna ponuda.
Vaša ponuda može odmah biti na maksimumu ukoliko je postojeća maksimalna ponuda drugog kupca veća od Vaše.

Zašto je moja ponuda odmah došla na rezervnu cijenu?

Ako Vaša ponuda nadvisuje postavljenu rezervnu cijenu, postavljena ponuda će biti jednaka rezervnoj cijeni. Aukcija se tada nastavlja od dostignute rezervne cijene.

Možda će vas zanimati...