Sve ove godine … 4 LP box nezaboravnih Indeksa

Oni s “malo više staža” sigurno se još sjećaju Indeksa. Na aukcije.hr možete nabaviti i njihov četverostruki LP box set Sve ove godine. Omot ploče je u VG (very good) kvaliteti, obnovljen u knjigovežnici. Ploče su u EX- stanju (pucketanje koje se čuje ne utječe na kvalitetu zvuka).

Kupujete li LP ploče, obratite pažnju i na oznaku kvalitete predmeta kojeg kupujete:

 • M (mint)
  ploča je nova, kao da je upravo izašla iz tvornice – ponekad je još uvijek zapakirana; omot skoro kao nov.
 • Nm (near mint)
  ploča je slušana nekoliko puta i ima eventualno sitnih površinskih crtica koje ne utječu na kvalitetu zvuka; omot jedva da ima rubnih nedostataka.
 • Ex (excellent)
  ploča u izvrsnom stanju, može imati manje mrlje, svirana više puta ali nema puno površinskog šuma; omot može biti malo oštećen na kutovima i rubovima, te biti malo izblijeđen.
 • VG + (very good plus)
  ploča je svirana puno puta, može imati više površinskog šuma, ali ne preskače dok svira; omot ima više oštećenja na kutovima i rubovima, ili nešto napisano ili naljepljeno, te je izblijeđen.
 • VG (very good)
  ploča je vidljivo u lošijem stanju, sa puno šuma i škripanja, ali ne bi trebala preskakati dok svira; omot može biti poderan, ljepljen sa trakama ili selotejpom, te biti dosta izblijeđen.
 • G (good)
  ploča ili omot su u vrlo lošem stanju – vrijedno samo za arhivu – da imate dok ne nađete bolji primjerak. Ako je bolji pressing onda i good ploča može dobro svirati, a to se posebno odnosi na singlove.

Možda će vas zanimati...